J E U G D B I B H A M

De jeugdbib van Ham heeft net zoals elke andere openbare bibliotheek een breed aanbod, maar stimuleert via bijzondere projecten kinderen en jongeren in contact te treden met het allermooiste uit de wereld van de jeugdliteratuur.

dinsdag 11 januari 2011

Mance Post jarig

Vandaag wordt illustratrice Mance Post 86. Mance Post illustreerde voor alle groten van de Nederlandse kinderboekenwereld: Annie M.G. Schmidt, An Rutgers van der Loeff, Guus Kuijer, Toon Tellegen...

Contact met de schrijvers heeft ze haast nooit tijdens haar werk. De auteurs krijgen de illustraties pas te zien als het werk gedaan is. Typisch voor Mance Post is ook dat ze voortdurend van stijl verandert: van tekeningen in zwart-wit naar illustraties in kleurpotlood of aquarel tot linosneden... Post houdt van die veranderingen: een mens heeft vele kanten en dat geldt ook voor haar werk.

Een anekdote: "Ik teken het liefst mensen, heb moeite met auto's en andere technische voorwerpen. Annie wist dat. Om mij te pesten heeft ze in een van die verhalen ooit een groentekar laten omvallen. Je wordt wel bedankt, zei ik tegen haar, want die groentekarren zag je nergens meer."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten