J E U G D B I B H A M

De jeugdbib van Ham heeft net zoals elke andere openbare bibliotheek een breed aanbod, maar stimuleert via bijzondere projecten kinderen en jongeren in contact te treden met het allermooiste uit de wereld van de jeugdliteratuur.

dinsdag 25 januari 2011

Auteurs van Clavis wachten op hun geld

Er is geen enkele uitgeverij in Vlaanderen of Nederland die zoveel kinderboeken uitgeeft als Clavis. Nochtans vergeet men bij Clavis regelmatig de auteurs en illustratoren te betalen. Dat klaagt ex-Clavisauteur Rian Visser aan in een blogstuk. Schrijvers krijgen geen voorschot op de verkoop van hun boeken, wat bij de meeste uitgeverijen nochtans gebruikelijk is. In het beste geval ontvangen ze pas na drie jaar waar ze recht op hebben, maar zelfs dat loopt niet altijd van een leien dakje. Wanneer ze van uitgeverij veranderen wordt het pas echt moeilijk om achterstallige royalty's nog uitbetaald te krijgen.
Op het stuk van Rian Visser werd massaal - vaak anoniem - gereageerd door auteurs die dezelfde nare ervaring hebben met de uitgeverij. Velen vragen zich af of de bestsellersauteurs van Clavis ook zo lang op hun centen moeten wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten