J E U G D B I B H A M

De jeugdbib van Ham heeft net zoals elke andere openbare bibliotheek een breed aanbod, maar stimuleert via bijzondere projecten kinderen en jongeren in contact te treden met het allermooiste uit de wereld van de jeugdliteratuur.

vrijdag 12 november 2010

Tonke Dragt jarig

Vandaag wordt Tonke Dragt 80. Haar eerste boek verscheen inmiddels 49 jaar geleden. Bijna een halve eeuw later schrijft ze nog steeds.
De boeken van Tonke Dragt gaan over jonge mensen die op zoek zijn. Ze zoeken naar zichzelf, in een wereld vol raadsels, dubbele bodems en deuren die niet zijn wat ze lijken. Bij hun zoektocht overtreden haar personages vaak de regels. Haar bekendste boek is ongetwijfeld De brief voor de koning, waarmee ze in 2004 de Griffel der Griffels (prijs voor het beste kinderboek van de afgelopen vijftig jaar) won.
Ooit gezegd: “Bij elk boek denk je steeds weer: nu schrijf ik het mooiste boek ter wereld. Als je dan zo nodig een hoger doel moet hebben, is dat het misschien wel: steeds het mooiste boek van de wereld willen schrijven. Je weet niet of het lukt, maar je probeert het wel. Daarom blijf ik schrijven.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten