J E U G D B I B H A M

De jeugdbib van Ham heeft net zoals elke andere openbare bibliotheek een breed aanbod, maar stimuleert via bijzondere projecten kinderen en jongeren in contact te treden met het allermooiste uit de wereld van de jeugdliteratuur.

maandag 16 augustus 2010

Marita de Sterck jarig

Vandaag wordt Marita de Sterck 55. Ze schreef prentenboeken, boekjes voor beginnende lezers, informatieve boeken, makkelijk-lezen-verhalen en boeken over jeugdliteratuur, maar scheerde vooral hoge toppen met haar adolescentenromans. Ze kreeg een Gouden Zoen voor Wild vlees, een Boekenleeuw voor Kwaad bloed en de Gouden Uil van de Jonge Lezer voor De hondeneters.
Marita is gepassioneerd door groeirituelen en inwijdingsverhalen van over de hele wereld. Geen wonder dat die groei naar volwassenheid zo vaak in haar boeken terugkomt.
Uitspraak van Marita de Sterck: "Mijn vader kon urenlang vertellen: verhalen over vroeger, over dorpsfiguren, over de pekduivels in de rivier die onvoorzichtige kindjes in het slib trokken... De ergste straf was zonder verhaal naar bed en dan nam ik wel eens mijn vaders taak over."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten