J E U G D B I B H A M

De jeugdbib van Ham heeft net zoals elke andere openbare bibliotheek een breed aanbod, maar stimuleert via bijzondere projecten kinderen en jongeren in contact te treden met het allermooiste uit de wereld van de jeugdliteratuur.

maandag 19 april 2010

Een Gouden Lijstje voor Carll Cneut

Illustrator Carll Cneut heeft al ontelbare nationale en internationale onderscheidingen in zijn kast. Vandaag mocht hij ook een Gouden Lijstje onthullen in de bibliotheek van Ham.
"Carll Cneut een rijzende ster noemen is een groot understatement. Sinds hij veertien jaar geleden zijn eerste stappen als illustrator heeft gezet, heeft hij zichzelf naar de absolute top gepiloteerd. Toch is zijn werk nog steeds in evolutie. Het is waanzinnig hoe hij kleuren steeds intenser kan laten spreken. In details weet hij voortdurend nieuwe verhalen op te wekken. De expressieve kracht van zijn figuren is enorm. Sprookjesachtige prenten die in alles toch vooral een ode lijken te zijn aan de fantasie. Carll Cneut was dit jaar ook nog een van de vijf genomineerde illustratoren voor de Hans Christian Andersen Award, zowat de Nobelprijs voor jeugdliteratuur. Om maar te zeggen dat deze bescheiden man eigenlijk een hele grote meneer is in jeugdboekenland."
Carll Cneut onthulde zijn Gouden Lijstje tijdens een workshop die hij gaf aan kinderen van het eerste leerjaar. Foto's van deze activiteit vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten