J E U G D B I B H A M

De jeugdbib van Ham heeft net zoals elke andere openbare bibliotheek een breed aanbod, maar stimuleert via bijzondere projecten kinderen en jongeren in contact te treden met het allermooiste uit de wereld van de jeugdliteratuur.

zondag 25 september 2011

Filmpje: Carll Cneut 15 jaar illustrator

Carll Cneut viert deze maand 15 jaar illustratorschap. Met een Engels sprookje en met zijn versie van De Blauwe Vogel van Maeterlinck. Cobra.be sprak met Cneut en kreeg -exclusief- al wat nieuwe tekeningen te zien. Om het filmpje te zien moet je hier klikken.

woensdag 21 september 2011

Prikkeldraad (Derk Visser) – 14+

Je vader raakt door een stom ongeluk in een diepe coma en iedereen lijkt jou daarvan de schuld te geven. Je bent verliefd op het liefje van je zus, maar als hij eindelijk interesse toont is het helemaal niet wat je ervan had verwacht. Je moeder gaat vreemd met de vader van je beste vriendin.
Derk Visser laat al dit onheil telkens als een mokerslag in het leven van de vijftienjarige Jewel binnenvallen, maar weet dat tegelijkertijd ook zo te doseren dat je er wel in meegaat. Zo krijg je een rauw verhaal over een pubermeisje dat probeert aan te klampen aan het leven, maar waar je allerminst vrolijk van wordt.
Onze score: =====

woensdag 14 september 2011

Filmpje: in spanning wachten op de Gouden Griffel

Op 4 oktober wordt de winnaar van de Gouden Griffel bekendgemaakt. Op 28 september kennen we al die van het Gouden Penseel. De Griffels en Penselen zijn, samen met de Woutertje Pieterse Prijs, de belangrijkste onderscheidingen voor kinderliteratuur in Nederland.
In afwachting alvast dit filmpje.